Snowboarding se v posledních letech stává stále populárnější aktivitou, která po právu přitahuje pozornost. Profesionální jezdci dokážou s „prknem“ doslova kouzla a není proto divu, že dochází k velkému rozmachu všeho, co souvisí se snowboardem. Snowboard svět je však také do jisté míry místem se specifickým vyjadřováním, zvyky, ale také značkami, z nichž možné jsou zde již od samého počátku snowboardingu.

Některé značky si zde představíme a vy tak získáte alespoň minimální přehled v dění okolo snowboardů. První neopomenutelnou značkou je Burton. Jedná se o společnost s velkou tradicí, která vznikla v roce 1977 a stejně jako je tomu i u mnohých dalších, ani její začátky nebyly snadné. Lidem v Burton však nechybělo nadšení a nápady a i díky tomu se Burton stal jednou z nejúspěšnějších firem na poli snowboardingu, který dnes disponuje vlastním, úspěšným týmem jezdců a celosvětovou popularitou. Populární je také značka Gravity, která výrazně čerpá ze zkušeností jezdců, kteří pro ni vymýšlejí co možná nejpropracovanější systémy. Proto se řadí mezi značky snowboardů s největší poptávkou.

Opomenout nemůžeme ani českou společnost Westige, která vznikal v roce 2001 a je složena výhradě z českých konstruktérů a designérů. Jejich řady se vyznačují propracovaným designem a promyšlenými technologiemi.  V oblasti vázání platí za špičku firma Flow, která od roku 1992 vyrábí kvalitní vázání s důrazem na kvalitu systému a výdrž. Dalšími úspěšnými značkami jsou také Nitro, Elnan, F2 či Ride. U všech tak máte jistotu, že dostanete to nejlepší.

Pokud tedy vybíráte snowboard a nevíte si rady, můžete přihlédnout k tomu, o jakou značku se jedná. Vždy je však nejlepší se poradit s odborníkem, který zná specifika určitých modelů a značek a nejlépe vm poradí ve všech vašich otázkách. Značky snowboardů jsou na trhu mnohé, nicméně jen některé poskytují to, co potřebujete.