Jste snowboardista či snowboardistka a nevíte, kam byste ať už sami anebo s partou kamarádů vyrazili za snowboardingem tak, abyste se nestřetávali s lyžaři a nemuseli stát dlouhé fronty u vleků? Chcete od snowboardingu něco více než jen sjíždění kopců?

Podívejme se nyní v krátkosti na to, kam můžete za snowboardingem vyrazit a jaké atrakce Vás na daných místech čekají.

V rámci Krkonoš by se Vám mohl líbit Vehicle Snowpark Horní Mísečky, který nabízí sportovní snowboardingové vyžití nejen pokročilým jezdcům a skokanům, ale i začátečníkům. Snowpark v Horních Mísečkách disponuje svým vlastním vlekem a je oddělen od lyžařských tratí.

Rovněž v rámci Krkonoš, tentokrát ovšem v Herlíkovicích si můžete užít skokanský snowpark Xray Kamikaze snowpark, kde najdete celou řadu překážek a skoků, z nichž nejvyšší má 10 m. Stejně jako většina snowparků nabídne i tento svůj vlastní vlek.

Zamíříme-li od Herlíkovic do hlavního turistického centra krkonošských hor, Špindlerova Mlýna, můžeme navštívit Billabong snowpark Svatý Petr. Dostanete se k němu z černé nebo červené lyžařské sjezdovky, která se snowparkem sousedí. Největší překážka tohoto snowparku má plných 15 m. Snowpark na Svatém Petru nabízí rovněž jednu ze dvou U ramp v České republice. Denní skipas Vás tu přijde na 700 Kč.

Pokud byste hledali ten nejdelší snowpark v naší republice, rozjeďte se do Pece pod Sněžkou. Zdejší snowpark najdete na sjezdovce Javor. Kromě fenomenální délky a několika skoků a překážek se tato sjezdovka pyšní také nočním osvětlením.

Opustíme-li naše největší pohoří, novinkou mezi snowparky je ten na Ještědu poblíž města Liberec. Výhodou tohoto parku je jeho rozdělení na tři různé linie: pro začátečníky, středně pokročilé a pokročilé.